Byen

Ruseløkka barnehage har et nærmiljø med en trivelig og personlig atmosfære, omgitt av vakre og gamle bygårder.  På vei til parken vår møter vi daglig på nye og gamle kjente. Vi hilser på skjærer, hunder, postmannen og egentlig alle folk vi treffer på. Det er kult når politihestene er innom parken for å hilse på oss (vi får lov til å klappe hestene!). På vinteren er vi så heldige som har en lang akebakke som nabo og her får vi full fart.

På nærbutikken handler vi melk og det vi ellers måtte behøve. Utenfor grønnsakshandleren på hjørnet står blomster i alle regnbuens farger og det hender at vi tar med oss blomster til barnehagen for å male og tegne de. Her kjøper vi også gode grønnsaker, bær og frukt som vi spiser i barnehagen hver dag.

Barnehagen ligger rett bak Aker Brygge og vi er ofte nede på brygga for å se på sjø, båter og folkeliv. Vi er så heldige å ha gåavstand til Hovedbiblioteket, Slottsparken og Vigelandsparken og besøker disse stedene jevnlig. Vi er også med på byens skiskole og friluftskole hvert år.

Vi har en tradisjon på å få med oss barneforestillingene på Nationaltheateret, samarbeider med barneverkstedet på Museet for Samtidskunst og frekventerer de andre museene og galleriene ofte. Vi gleder oss veldig til at Astrup Fearnley Museet flytter til Tjuvholmen og blir vår nærmeste nabo.

Vi er en bybarnehage som er skikkelig flink til å bruke den fantastiske byen vår og gleder oss over det den har å by på.